Spet imam za vas eno mojih najljubših jedi – rižoto. Tokrat vam bom zaupala recept z piščancem, zelenjavo in pa curry začimbami. Gre za sila enostavno jed, pa vendar izredno okusno!

Sestavine
- 400 g piščančjega mesa
- 1 čebula
- 1 manjši korenček
- 250 g šampinjonov
- 250 g brokolija
- 4 dl riža
- 1 kokošja osnova
- Pol smetane za kuhanje
- Olje
- Sol
- Poper
- Drobnjak
- Sladka paprika
- Česen
- Kurkuma
- Curry
Priprava
Najprej nabrusim nož in si pripravim ključne sestavine. Piščančje meso narežem na manjše kocke in ga začinim s soljo, poprom in sladko papriko. Prav tako sesekljam čebulo na drobno, šampinjone in brokoli pa narežem na velikost po želji. Korenja ne bom rezala, temveč ga bom "nalupila". Predlagam, da si pomagate z zgornjo fotografijo.
Najprej na olju prepražim čebulo, do točke, da "zastekleni". Dodamo meso in pražimo slabih 5 minut. Nato dodamo brokoli in pa gobe, ter pražimo še nadaljnjih 5 minut. Po potrebi dodamo še malenkost olja.
V naslednjem koraku dodamo še korenje in riž, ter popražimo še 2 minuti.
Dodamo nekje 2-3 dl vode (toliko da bo vse pokrito) in počakamo do vretja. Ko zavre, dodamo smetano in kokošnjo osnovo ter začime. Dodamo: sol, poper, kurkumo, curry, česen v prahu in pa sveže nasekljan drobnjak! Da, trenutno nama rastejo že 4 zelišča, med njimi tudi peteršilj, timijan in žajbelj. Pa gremo nazaj k receptu, preden se nam kaj "zažge". Zmanjšamo ogenj in na zmernem kuhamo nekje 15-20 minut, oziroma do željene gostote. Vmes večkrat premešamo.
Et voila! Rižotka je postrežena, upam da vam bo okusna in dober tek!
Ps: Po želji lahko vmes dodate tudi jedilno žlico temne sojine omake, ali pa mogoče marinirate v njej meso!
Bon apetit, Urška!