Belle Vie
  • Jaz pa Ti
    • NA SPREHODU

      8. marca, 2021

      KAJ SI PSI MISLIJO?

      22. avgusta, 2020

      HACINOVI

      30. julija, 2020

      MACBOOK PRANK ali Urška vrača udarec

      10. maja, 2020

      3. OBLETNICA BELLEVIE.SI – “Best of” zadnjega leta

      19. aprila, 2020

  • Avanture
    • ZADNJI DAN V LONDONU | Wtf je Churos?

      24. decembra, 2019

      PO SLEDEH JACKA THE RIPPERJA

      1. decembra, 2019

      NA KOSILU PRI GORDONU RAMSEYU

      24. novembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      19. septembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      8. septembra, 2019

  • Lepotičkanje
    • TikTok Makeup Challenge

      28. aprila, 2020

      DYSON AIRWRAP NA TESTU

      28. marca, 2020

      POLETNA MANIKURA | Svet lepih nohtov

      3. julija, 2019

      ABH RIVIERA – Idealna poletna paletka?

      25. junija, 2019

      OPRAVILA SEM TEČAJ GELIRANJA NOHTOV V SVETU LEPIH…

      6. maja, 2019

  • Lačna usta
    • POLNJENE BUČKE PO ŽIGINO

      22. julija, 2020

      GOVEJI ZREZKI Z GOBICAMI V GORČIČNI OMAKI S…

      7. aprila, 2020

      PRVIČ KUHAMA GOLAŽ

      24. marca, 2020

      PRVIČ PEČEMA KROFE | Mamin skrivni recept

      22. februarja, 2020

      VLOGMAS 2018 – DAN 12/24 | Kralj živali…

      13. decembra, 2018

  • Njegovih 5 minut
    • KAKO ZAČETI Z YOUTUBEOM? | YouTube vodič –…

      27. marca, 2019

      Nisi tako bogat, da bi kupoval poceni |…

      13. novembra, 2018

      KAJ JE NOVEGA V iOS 12?

      9. junija, 2018

      ŽIGA SAM DOMA 2

      30. aprila, 2018

      KAKO NAJHITREJE POMITI POSODO

      30. aprila, 2018

  • Razmišljam
    • DOBRODOŠEL PMS

      22. maja, 2017

      URŠKA SE PREDSTAVI

      19. aprila, 2017

  • 2 + 1
    • POSTALA SVA STARŠA DRUGEMU ANGELČKU

      7. septembra, 2017

      11. IN ZADNJI TEDEN

      1. septembra, 2017

      10. TEDEN

      21. avgusta, 2017

      9. TEDEN

      14. avgusta, 2017

      8. TEDEN

      6. avgusta, 2017

  • VLOGMAS 2018
    • THE END | Vlogmas 2018 – Dan 20/20

      27. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 19/24 | Bloopers 2018

      22. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 18/24 | Postavljamo smrekico…

      21. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 17/24 | Postavljamo smrekico…

      19. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 16/24 | Urška sama…

      18. decembra, 2018

Belle Vie
  • Jaz pa Ti
    • NA SPREHODU

      8. marca, 2021

      KAJ SI PSI MISLIJO?

      22. avgusta, 2020

      HACINOVI

      30. julija, 2020

      MACBOOK PRANK ali Urška vrača udarec

      10. maja, 2020

      3. OBLETNICA BELLEVIE.SI – “Best of” zadnjega leta

      19. aprila, 2020

  • Avanture
    • ZADNJI DAN V LONDONU | Wtf je Churos?

      24. decembra, 2019

      PO SLEDEH JACKA THE RIPPERJA

      1. decembra, 2019

      NA KOSILU PRI GORDONU RAMSEYU

      24. novembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      19. septembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      8. septembra, 2019

  • Lepotičkanje
    • TikTok Makeup Challenge

      28. aprila, 2020

      DYSON AIRWRAP NA TESTU

      28. marca, 2020

      POLETNA MANIKURA | Svet lepih nohtov

      3. julija, 2019

      ABH RIVIERA – Idealna poletna paletka?

      25. junija, 2019

      OPRAVILA SEM TEČAJ GELIRANJA NOHTOV V SVETU LEPIH…

      6. maja, 2019

  • Lačna usta
    • POLNJENE BUČKE PO ŽIGINO

      22. julija, 2020

      GOVEJI ZREZKI Z GOBICAMI V GORČIČNI OMAKI S…

      7. aprila, 2020

      PRVIČ KUHAMA GOLAŽ

      24. marca, 2020

      PRVIČ PEČEMA KROFE | Mamin skrivni recept

      22. februarja, 2020

      VLOGMAS 2018 – DAN 12/24 | Kralj živali…

      13. decembra, 2018

  • Njegovih 5 minut
    • KAKO ZAČETI Z YOUTUBEOM? | YouTube vodič –…

      27. marca, 2019

      Nisi tako bogat, da bi kupoval poceni |…

      13. novembra, 2018

      KAJ JE NOVEGA V iOS 12?

      9. junija, 2018

      ŽIGA SAM DOMA 2

      30. aprila, 2018

      KAKO NAJHITREJE POMITI POSODO

      30. aprila, 2018

  • Razmišljam
    • DOBRODOŠEL PMS

      22. maja, 2017

      URŠKA SE PREDSTAVI

      19. aprila, 2017

  • 2 + 1
    • POSTALA SVA STARŠA DRUGEMU ANGELČKU

      7. septembra, 2017

      11. IN ZADNJI TEDEN

      1. septembra, 2017

      10. TEDEN

      21. avgusta, 2017

      9. TEDEN

      14. avgusta, 2017

      8. TEDEN

      6. avgusta, 2017

  • VLOGMAS 2018
    • THE END | Vlogmas 2018 – Dan 20/20

      27. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 19/24 | Bloopers 2018

      22. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 18/24 | Postavljamo smrekico…

      21. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 17/24 | Postavljamo smrekico…

      19. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 16/24 | Urška sama…

      18. decembra, 2018

Lačna usta

CURRY RIŽOTKA

by Urška 12. junija, 2017

Spet imam za vas eno mojih najljubših jedi – rižoto. Tokrat vam bom zaupala recept z piščancem,  zelenjavo in pa curry začimbami. Gre za sila enostavno jed, pa vendar izredno okusno!

CURRY RIŽOTKA

Urška Spet imam za vas eno mojih najljubših jedi – rižoto. Tokrat vam bom zaupala recept z piščancem,  zelenjavo in pa curry začimbami. Gre za sila enostavno jed, pa vendar izredno… Lačna usta CURRY RIŽOTKA European Natisni
Osebe: 4 Čas priprave: 15 minut Čas kuhanja: 30 minut 30 minut
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 1 glasov )

Sestavine

  • 400 g piščančjega mesa
  • 1 čebula
  • 1 manjši korenček
  • 250 g šampinjonov
  • 250 g brokolija
  • 4 dl riža
  • 1 kokošja osnova
  • Pol smetane za kuhanje
  • Olje
  • Sol
  • Poper
  • Drobnjak
  • Sladka paprika
  • Česen
  • Kurkuma
  • Curry

Priprava

 

Najprej nabrusim nož in si pripravim ključne sestavine. Piščančje meso narežem na manjše kocke in ga začinim s soljo, poprom in sladko papriko. Prav tako sesekljam čebulo na drobno, šampinjone in brokoli pa narežem na velikost po želji. Korenja ne bom rezala, temveč ga bom "nalupila". Predlagam, da si pomagate z zgornjo fotografijo.

Najprej na olju prepražim čebulo, do točke, da "zastekleni". Dodamo meso in pražimo slabih 5 minut. Nato dodamo brokoli in pa gobe, ter pražimo še nadaljnjih 5 minut. Po potrebi dodamo še malenkost olja.

V naslednjem koraku dodamo še korenje in riž, ter popražimo še 2 minuti.

Dodamo nekje 2-3 dl vode (toliko da bo vse pokrito) in počakamo do vretja. Ko zavre, dodamo smetano in kokošnjo osnovo ter začime. Dodamo: sol, poper, kurkumo, curry, česen v prahu in pa sveže nasekljan drobnjak! Da, trenutno nama rastejo že 4 zelišča, med njimi tudi peteršilj, timijan in žajbelj. Pa gremo nazaj k receptu, preden se nam kaj "zažge". Zmanjšamo  ogenj in na zmernem kuhamo nekje 15-20 minut, oziroma do željene gostote. Vmes večkrat premešamo.

Et voila! Rižotka je postrežena, upam da vam bo okusna in dober tek!

Ps: Po želji lahko vmes dodate tudi jedilno žlico temne sojine omake, ali pa mogoče marinirate v njej meso!

Bon apetit, Urška!

belleviecurrydobertekhranalacnaustarižota
previous post
GLAMUROZNA MALINA
next post
KAKO SE NE NAREDI RAZŠKATLJEVANJA – YI 4K Action Camera

Poglejte tudi

POLNJENE BUČKE PO ŽIGINO

GOVEJI ZREZKI Z GOBICAMI V GORČIČNI OMAKI S...

PRVIČ KUHAMA GOLAŽ

PRVIČ PEČEMA KROFE | Mamin skrivni recept

VLOGMAS 2018 – DAN 12/24 | Kralj živali...

VLOGMAS 2018 – DAN 6/24 | Pizza …...

1. OBLETNICA – Pekla sva torto, nama je...

IT’S A PIZZA

ŠPAGETI BOLOGNESE

Kdo sva?

Sva Urška in Žiga - Dobrodošli v najino lepo življenje

Urška je majhne rasti z velikim srcem, še večjo ritjo in pozitivnim odnosom do življenja. Navdušuje se nad kozmetiko, kuhanjem in nasplošno premagovanjem izzivov, ki so ji podani na poti. Srečno zaročena in v načrtovanju še tretjega člana družine. Žiga je kosmata polovica dua BelleVie. DJ, "gadget freak" oz. ljubitelj tehnikalij nasplošno in prvi v vrsti čakajočih na novega iphone-a. Daleč najboljša stranka v McDonald's-u in Fast food gurman, ki je še vedno prepričan, da je edina pica na svetu "šunka, sir, gobice". Z vami deliva tako veselje kot tudi solze, smeh in izkušnje. Upava, da v najinih videji ob gledanju uživate vsaj pol toliko, kot uživava midva, ko jih snemava. Dobrodošli na Belle Vie!

Instagram

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Email
  • Snapchat

© BelleVie.si 2017


Back To Top
Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.Ok