Po maminem skrivnem receptu, sva poskusila speči krofe. Prvič. Midva. Le kaj bi lahko šlo narobe? =D

Sestavine
- 50dag moke (moka za krofe piše gor)
- 4dag kvasa
- 1/4l mleka (mlačno, ne s hladilnka)
- 4dag masla
- 6dag sladkorja
- 2 veliki žlici ruma
- 4 rumenjaki
- 1 vanilin sladkor (v vreckici)
- limonina lupina
- ščepec soli
- 1l olja
- sladkor v prahu
- marmelada oz. druga fila po želji
Priprava
Moko vsipaš v skledo, da boš lahko mesil. V moko nardiš jamico s prsti. V mlačnem mleku (daš ga toliko, da je poden vredu pokrit v šalici) razstopiš kvas. Dodaš žličko sladkorja in premešaš. To maso vliješ v tisto luknjo. Malo žličko soli daš okrog po moki, ne sme priti v stik s kvasom. Ko kvas nabrekne, počasi z moko zakrivaš luknjo. Preostanek mleka, maslo (prej da zmehčaš), sladkor, rumenjake, limonino lupinico (umiješ, naribaš čisto malo), rum, vanili sladkor zmešaš z mikserom in vliješ zraven v posodo z moko. Mesiš tako dolgo, da dobiš gladko testo (cca 15min). Nato daš testo kipnit. Pokriješ s krpico, povečati se mora vsaj za 1x. Kipnjuje vsaj 1 uro. Vtrgaš vstran po cca 8dag testa in oblikuješ kroglice (10-12 jih pride). Pazi da niso preveliki, ker so pol surovi od znot od zunaj pa zažgani. In jih daš na krpo, z drugo krpo pa pokriješ dol. Kuglice rahlo stisneš dol. Pustiš spet da kipne - cca pol ure. V ponev daš 1l olja. Olje more bit tak vroče, da ko daš not kuhlo, cvrči (mehurčki okrog kuhle) - boljše da je olje hladnejše, kot prevroče. Krofe iz mize v ponev obrneš na glavo. Pečeš cca 3min na vsaki strani. Nafilaš z marmelado in posipaš s sladkorjem v prahu. Poješ =D
DOBER TEK! & hvala mami =*