Belle Vie
  • Jaz pa Ti
    • NA SPREHODU

      8. marca, 2021

      KAJ SI PSI MISLIJO?

      22. avgusta, 2020

      HACINOVI

      30. julija, 2020

      MACBOOK PRANK ali Urška vrača udarec

      10. maja, 2020

      3. OBLETNICA BELLEVIE.SI – “Best of” zadnjega leta

      19. aprila, 2020

  • Avanture
    • ZADNJI DAN V LONDONU | Wtf je Churos?

      24. decembra, 2019

      PO SLEDEH JACKA THE RIPPERJA

      1. decembra, 2019

      NA KOSILU PRI GORDONU RAMSEYU

      24. novembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      19. septembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      8. septembra, 2019

  • Lepotičkanje
    • TikTok Makeup Challenge

      28. aprila, 2020

      DYSON AIRWRAP NA TESTU

      28. marca, 2020

      POLETNA MANIKURA | Svet lepih nohtov

      3. julija, 2019

      ABH RIVIERA – Idealna poletna paletka?

      25. junija, 2019

      OPRAVILA SEM TEČAJ GELIRANJA NOHTOV V SVETU LEPIH…

      6. maja, 2019

  • Lačna usta
    • POLNJENE BUČKE PO ŽIGINO

      22. julija, 2020

      GOVEJI ZREZKI Z GOBICAMI V GORČIČNI OMAKI S…

      7. aprila, 2020

      PRVIČ KUHAMA GOLAŽ

      24. marca, 2020

      PRVIČ PEČEMA KROFE | Mamin skrivni recept

      22. februarja, 2020

      VLOGMAS 2018 – DAN 12/24 | Kralj živali…

      13. decembra, 2018

  • Njegovih 5 minut
    • KAKO ZAČETI Z YOUTUBEOM? | YouTube vodič –…

      27. marca, 2019

      Nisi tako bogat, da bi kupoval poceni |…

      13. novembra, 2018

      KAJ JE NOVEGA V iOS 12?

      9. junija, 2018

      ŽIGA SAM DOMA 2

      30. aprila, 2018

      KAKO NAJHITREJE POMITI POSODO

      30. aprila, 2018

  • Razmišljam
    • DOBRODOŠEL PMS

      22. maja, 2017

      URŠKA SE PREDSTAVI

      19. aprila, 2017

  • 2 + 1
    • POSTALA SVA STARŠA DRUGEMU ANGELČKU

      7. septembra, 2017

      11. IN ZADNJI TEDEN

      1. septembra, 2017

      10. TEDEN

      21. avgusta, 2017

      9. TEDEN

      14. avgusta, 2017

      8. TEDEN

      6. avgusta, 2017

  • VLOGMAS 2018
    • THE END | Vlogmas 2018 – Dan 20/20

      27. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 19/24 | Bloopers 2018

      22. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 18/24 | Postavljamo smrekico…

      21. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 17/24 | Postavljamo smrekico…

      19. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 16/24 | Urška sama…

      18. decembra, 2018

Belle Vie
  • Jaz pa Ti
    • NA SPREHODU

      8. marca, 2021

      KAJ SI PSI MISLIJO?

      22. avgusta, 2020

      HACINOVI

      30. julija, 2020

      MACBOOK PRANK ali Urška vrača udarec

      10. maja, 2020

      3. OBLETNICA BELLEVIE.SI – “Best of” zadnjega leta

      19. aprila, 2020

  • Avanture
    • ZADNJI DAN V LONDONU | Wtf je Churos?

      24. decembra, 2019

      PO SLEDEH JACKA THE RIPPERJA

      1. decembra, 2019

      NA KOSILU PRI GORDONU RAMSEYU

      24. novembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      19. septembra, 2019

      BARCELONA – 10 stvari, ki jih morate videti…

      8. septembra, 2019

  • Lepotičkanje
    • TikTok Makeup Challenge

      28. aprila, 2020

      DYSON AIRWRAP NA TESTU

      28. marca, 2020

      POLETNA MANIKURA | Svet lepih nohtov

      3. julija, 2019

      ABH RIVIERA – Idealna poletna paletka?

      25. junija, 2019

      OPRAVILA SEM TEČAJ GELIRANJA NOHTOV V SVETU LEPIH…

      6. maja, 2019

  • Lačna usta
    • POLNJENE BUČKE PO ŽIGINO

      22. julija, 2020

      GOVEJI ZREZKI Z GOBICAMI V GORČIČNI OMAKI S…

      7. aprila, 2020

      PRVIČ KUHAMA GOLAŽ

      24. marca, 2020

      PRVIČ PEČEMA KROFE | Mamin skrivni recept

      22. februarja, 2020

      VLOGMAS 2018 – DAN 12/24 | Kralj živali…

      13. decembra, 2018

  • Njegovih 5 minut
    • KAKO ZAČETI Z YOUTUBEOM? | YouTube vodič –…

      27. marca, 2019

      Nisi tako bogat, da bi kupoval poceni |…

      13. novembra, 2018

      KAJ JE NOVEGA V iOS 12?

      9. junija, 2018

      ŽIGA SAM DOMA 2

      30. aprila, 2018

      KAKO NAJHITREJE POMITI POSODO

      30. aprila, 2018

  • Razmišljam
    • DOBRODOŠEL PMS

      22. maja, 2017

      URŠKA SE PREDSTAVI

      19. aprila, 2017

  • 2 + 1
    • POSTALA SVA STARŠA DRUGEMU ANGELČKU

      7. septembra, 2017

      11. IN ZADNJI TEDEN

      1. septembra, 2017

      10. TEDEN

      21. avgusta, 2017

      9. TEDEN

      14. avgusta, 2017

      8. TEDEN

      6. avgusta, 2017

  • VLOGMAS 2018
    • THE END | Vlogmas 2018 – Dan 20/20

      27. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 19/24 | Bloopers 2018

      22. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 18/24 | Postavljamo smrekico…

      21. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 17/24 | Postavljamo smrekico…

      19. decembra, 2018

      VLOGMAS 2018 – DAN 16/24 | Urška sama…

      18. decembra, 2018

Lačna usta

ŠPARGLJEVA RIŽOTKA

by Urška 18. aprila, 2017

Nič ne počivamo, danes ustvarjamo dalje! V rubriki “lačna usta” bom predstavljala dokaj preproste recepte, ki so redno na mojem jedilniku. Danes bo za kosilo špargljeva rižotka, saj oba obožujeva šparglje. Upam da je recept napisan razumljivo in je mogoče koga rešil iz večne zagate imenovane “kaj bi danes jedli?”. Včasih se mi zdijo matematične enačbe mala malca proti temu vprašanju. Še kdo takšen? ?

ŠPARGLJEVA RIŽOTKA

Urška Nič ne počivamo, danes ustvarjamo dalje! V rubriki “lačna usta” bom predstavljala dokaj preproste recepte, ki so redno na mojem jedilniku. Danes bo za kosilo špargljeva rižotka, saj oba obožujeva… Lačna usta ŠPARGLJEVA RIŽOTKA European Natisni
Osebe: 2 fejst lačna Čas priprave: 10 min Čas kuhanja: 25 min 25 min
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 1 glasov )

Sestavine

  • ​120 g riža
  • 150 g šampinjonov
  • 1 bučka
  • 150 g špargljev
  • Smetana za kuhanje
  • Kokošja jušna osnova
  • 200 g piščančjih prs
  • 1 čebula
  • Česen v prahu
  • Mešanica začimb za perutnino na žaru
  • Drobnjak
  • Sol
  • Poper
  • Kurkuma
  • Olje

Priprava

Najprej si vse skupaj lepo pripravim, da lahko kasneje samo dodajam. Čebulo na drobno sesekljam, šparglje, bučko in gobe pa na normalne koščke. Piščančja prsa razrežem podobno in solim ter začinim z mešanico začimb za perutnino na žaru.

V voku segrejem olje in prepražim čebulo. Ko čebula zastekleni, dodam piščančje meso. Meso prepražim in nato dodam šparglje in gobe. Pražim nekje 3 minute, nato dodam še bučke.

Ko izgleda lepo pečeno, dodam riž in mešam še dve minutki, preden dodam vodo - nekje 2-3 dl, odvisno koliko sem dala riža. V "čorbico" vmešam še kokošjo jušno osnovo, malo smetane (odvisno kako kremasto želim) in dodam začimbe. Počakam da se vse skupaj dobro prekuha in občasno mešam do želene gostote.

Vse skupaj delam po občutku, zato tudi vmes veliko pokušam. Če je gostota primerna, riž pa še nekuhan, dodam še malenkost vode. Če ni dovolj kremasta, dodam smetano, če ni dovolj začinjena pa dodam začimbe. Še bolje bi bilo, če bi uporabila svež drobnjak in česen, vendar si zalog s svežimi zališči še nisem uspela urediti, Žiga pa ne mara česna, če le ta ni v prahu.

Na krožnik postrežem dekorirano s popečenimi celimi šparglji, ali pa se pozabavam z listi zelišč. Če pa vas na drugi strani mize že čakajo nestrpna lačna usta (beri Žiga), pa seveda čimrej servirat.

Et voila, dober tek!

 

previous post
VELIKONOČNI VIDEZ
next post
URŠKA SE PREDSTAVI

Poglejte tudi

POLNJENE BUČKE PO ŽIGINO

GOVEJI ZREZKI Z GOBICAMI V GORČIČNI OMAKI S...

PRVIČ KUHAMA GOLAŽ

PRVIČ PEČEMA KROFE | Mamin skrivni recept

VLOGMAS 2018 – DAN 12/24 | Kralj živali...

VLOGMAS 2018 – DAN 6/24 | Pizza …...

1. OBLETNICA – Pekla sva torto, nama je...

IT’S A PIZZA

ŠPAGETI BOLOGNESE

Kdo sva?

Sva Urška in Žiga - Dobrodošli v najino lepo življenje

Urška je majhne rasti z velikim srcem, še večjo ritjo in pozitivnim odnosom do življenja. Navdušuje se nad kozmetiko, kuhanjem in nasplošno premagovanjem izzivov, ki so ji podani na poti. Srečno zaročena in v načrtovanju še tretjega člana družine. Žiga je kosmata polovica dua BelleVie. DJ, "gadget freak" oz. ljubitelj tehnikalij nasplošno in prvi v vrsti čakajočih na novega iphone-a. Daleč najboljša stranka v McDonald's-u in Fast food gurman, ki je še vedno prepričan, da je edina pica na svetu "šunka, sir, gobice". Z vami deliva tako veselje kot tudi solze, smeh in izkušnje. Upava, da v najinih videji ob gledanju uživate vsaj pol toliko, kot uživava midva, ko jih snemava. Dobrodošli na Belle Vie!

Instagram

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Email
  • Snapchat

© BelleVie.si 2017


Back To Top
Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.Ok