Je*eš make up, gremo kuhat ??

Sestavine
- 1,5 kg krompirja
- 500g mletega mesa
- vrečka zmrznjene špinače (lahko tudi sveža)
- 1 srednje velika čebula
- 1 velika žlica paradižnikove mezge (ali ketchup)
- olje
- 400 g kisle smetane
- 2 jajca
- bazilika
- sol, poper
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in skuhamo v slani vodi do mehkega (nekje 25min). Medtem sesekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Ko je lepe zlato - rumene barve, ji dodamo mleto meso in ga pražimo toliko časa, da spremeni barvo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo ali ketchup in malo vode (0,3 dl), premešamo, dodamo še ščep ali dva posušene bazilike in še malo pražimo na nižji temperaturi (pribl. 10 minut). Solimo in popramo po okusu.
Ko je krompir kuhan, ga odcedimo. Polovico krompirja damo na dno pekača in ga enakomerno porazdelimo. Na to plast stresemo mleto meso in ga poravnamo po celotnem pekaču. Na vrh damo preostal krompir, poravnamo in tudi malo pritisnemo, da nastane ravna površina. Na hitro v ponvi pokuhamo špinačo in jo dodamo na krompir.
V posodi dobro zmešamo (z metlico) jajce s kislo smetano, malo solimo in popramo - lahko dodamo tudi ščepec vegete.To mešanico polijemo po vrhu zadnje plasti krompirja.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 stopinjah, približno 30 - 45 minut, oziroma dokler zgoraj ni lepe zlato rumene barve.
DOBER TEK!